Broken Link و تاثیرات آن در رتبه بندی وبسایت ها

1400/08/28   21:31
Broken Link یا همان لینک شکسته به دسته ای از لینک ها گفته می شود که به هنگام کلیک روی آن با خطای کد 404 روبرو می شویم. این لینک ها در رتبه بندی سایت تاثیر منفی می گذارند. در این مقاله به تاثیرات این لینک ها در سئو سایت خواهیم پرداخت.
Broken Link و تاثیرات آن در رتبه بندی وبسایت ها

برای صاحبان سایت، استفاده راحت کاربران و همچنین پیمایش صفحات وبسایت توسط آنها و یا بهره گیری از مطالب و محصولات و خدمات وبسایت بسیار ارزشمند و مهم می باشد. حال اگر کاربران به هنگام کلیک بر روی لینک های وبسایت با خطای کد 404 مواجه شوند بی شک از آن سایت خارج شده و تمایلی به مراجعه ی مجدد به وبسایت را نخواهند داشت. به این دسته از لینک ها، Broken Link یا لینک های شکسته گفته می شود و به منظور افزایش سئو یک وبسایت می بایست لینک های شکسته را اصلاح نمود.

اکثر لینک های شکسته در وبسایت هایی دیده می شوند که در صفحات بیشتری نسبت به سایر وبسایت ها هستند. در این حالت مدیریت هر کدام از صفحات وبسایت کمی سخت خواهد شد. در اینگونه وبسایت ها برخی از صفحات ممکن است به دلایلی از طرف مدیر وبسایت حذف شوند و یا حتی ساختار URL دچار تغییراتی شود. در چنین حالتی با حذف یک یا تعدادی از صفحات توسط مدیر وبسایت یا تغییر URL، نیاز است مدیر وبسایت عملیات Redirect را در مورد وبسایت خود اجرا کند؛ چرا که موتور جستجوی گوگل این عملیات را بصورت اتوماتیک انجام نمی دهد و مدیران و صاحبان وبسایت می بایست نسبت به این موضوع آگاهی کامل داشته باشند. ممکن است به دلایل زیر با لینک های شکسته مواجه شویم :

- نمایش خطای کد 404 همیشه به دلیل حذف صفحات نیست؛ بلکه گاهی اوقات کاربران در نوشتن URL دچار اشتباه می شوند.

- حذف شدن کامل صفحه از وبسایت

- آدرس صفحات وبسایت تغییر کرده ولی مدیر وبسایت اقدامی برای عملیات Redirect انجام نداده است.

- Firewall از سمت کاربران اجازه ی دسترسی به صفحات وبسایت را نمی دهد.

- صفحات وبسایت به آدرس دیگری منتقل شده اند.



دلایل نبود Broken Link ها در صفحات وبسایت

وجود لینک های شکسته و نمایش مکرر آنها باعث می شود کاربران وبسایت به تدریج از فعالیت و پیمایش در صفحات وبسایت خودداری کرده و باعث کاهش میزان بازدید وبسایت کردند. با این وجود بسیاری از صاحبان وبسایت ها به وجود لینک های شکسته و مخرب در وبسایت خود توجه نمی کنند و شاید یکی از مهمترین دلایل آن عدم آگاهی مدیر وبسایت از اهمیت وجود لینک های شکسته در وبسایت باشد. کاربران جدید و به ویژه آن دسته از کاربرانی که با ورودی موتور جستجوی گوگل به وبسایت هدایت می شوند، زمانی که با کد خطای 404 مواجه می شوند اولین اقدامشان خارج شدن از وبسایت است و ممکن است هرگز به وبسایت مورد نظر مراجعه نکنند. این اتفاق موجب از بین رفتن اعتبار آنلاین وبسایت می شود. اینگونه وبسایت ها توسط موتور جستجوی گوگل جریمه می شوند و این جریمه به راحتی می تواند تاثیر منفی زیادی بر روی رتبه وبسایت بگذارد. لینک های شکسته همیشه در وبسایت ها وجود دارند که باعث آسیب رساندن جدی به سئو می شود به طوری که وجود حتی یک لینک شکسته می تواند به قیمت از دست رفتن تمامی زحمات بهینه سازی وبسایت تمام شود. برای رفع این مشکل می توان از ابزار Google Analytics برای شناسایی و اصلاح لینک های شکسته بهره مند شد.



چگونگی اصلاح لینک های ناقص

اولین و بهترین روش برای اصلاح لینک های ناقص، استفاده از عملیات Redirect است. این روش برای لینک هایی که در موتور جستجوی گوگل Index شده و رتبه ی بالایی هم در کلمات کلیدی بدست آورده اند می تواند بسیار مفید و تاثیرگذار باشد. اینکه لینک های شکسته را از همان ابتدا بخواهیم با عملیات Redirect اصلاح کنیم کمی سخت خواهد بود؛ به ویژه برای وبسایت هایی که دارای صفحات زیادی هستند. برای انجام این کار می بایست هنگام تغییر آدرس کلی، Redirect را به تمامی لینک های قبلی اعمال کرد که این کار با استفاده از ابزارهای موتور جستجوی گوگل امکان پذیر است.

دومین روش برای اصلاح لینک های ناقص، استفاده از ابزارهای مرورگر لینک است. تعداد این ابزارها بسیار زیاد بوده اما ابزار Google Analytics می تواند اطلاعات کاملی در خصوص لینک های شکسته در اختیار مدیران وبسایت قرار دهد. علاوه بر این می توان از Extension های گوگل کروم نیز بهره مند شد. وبسایت هایی مانند Backlinko و Woorank از جمله ابزارهایی هستند که می توانند لینک های شکسته را بررسی و تعداد آنها را مشخص کرده و اطلاعات کاملی از آنها را در اختیار مدیر وبسایت قرار دهد.

سومین روش برای اصلاح لینک های ناقص، بررسی صفحاتی است که دارای لینک های بیشتری هستند. بررسی لینک های هر صفحه با استفاده از ابزارهای مخصوصی انجام می پذیرد اما برای سهولت در یافتن صفحات دارای لینک های بیشتر می توان با استفاده از کلمات کلیدی مورد نظر، عبارت source یا وبسایت خود را تایپ نمود. در این حالت صفحات دارای رتبه بندی بالا به نمایش در خواهند آمد. با استفاده از این روش می توان تمامی لینک های وبسایت خود را مشاهده نمود و لینک های موجود در صفحات ابتدایی را مورد بررسی قرار داد. همچنین با استفاده از وبسایت Ahref می توان به بررسی و اصلاح لینک های ناقص پرداخت.

یکی از مهمترین نکات، طراحی و ایجاد صفحه اختصاصی برای خطای کد 404 است. وجود این صفحه در وبسایت علاوه بر زیبایی بصری می تواند باعث جلوگیری از جریمه شدن توسط موتور جستجوی گوگل شود. موتور جستجوی گوگل، وبسایت هایی که دارای صفحه اختصاصی خطای کد 404 نیستند را جریمه می کند که باعث تاثیرات منفی در سئو و بهینه سازی وبسایت می گردد.


امتیاز دهی به مقالهScoring the article
 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (0)
ترتیب
دلار: 66,836تومانبیت کوین: 64,955 دلار
668360
fa