مقایسه صنعت خودروسازی ایران و هندوستان و معرفی مدل های هم قیمت پراید

1400/09/16   09:41
مدیر عامل شرکت خودروسازی سایپا چندی پیش اذعان داشت که محصول جایگزین پراید با قیمت مشابه وجود ندارد؛ به همین سبب قصد داریم در این مقاله صنعت خودروسازی کشور هندوستان را مورد بررسی قرار داده و به معرفی تعدادی از خودروهای ارزان قیمت ساخت این کشور بپردازیم.
مقایسه صنعت خودروسازی ایران و هندوستان و معرفی مدل های هم قیمت پراید

کشورهای چین و هندوستان سالهاست که با سرعت چشمگیری به رشد صنعتی و اقتصادی خود ادامه می دهند. بی شک رشد اقتصادی در کشورهای پرجمعیت به کاهش نرخ بیکاری و افزایش توان مالی عموم مردم منجر می شود اما می توان گفت در کنار همه ی این موارد تاثیر مثبتی هم بر وضعیت سلامت روانی شهروندان نیز خواهد داشت.

خودرو محصولی تاثیرگذار و پرکاربرد در زندگی مردم دنیاست و حذف کردن آن از خواسته های مردم در جامعه تقریبا غیرممکن است و بعد از نیازهای اساسی یک خانواده، این خودرو است که تبدیل به یکی از مهمترین دغدغه های یک خانواده شده است.در این بین، فرد در هر جامعه ای بتواند با درآمد معقول و استاندارد خود خودرویی تهیه کند، این نیاز اساسی خود را پاسخ داده و در طرفی دیگر تحقق نیافتن این نیاز اساسی باعث سرخوردگی و نارضایتی می شود.

سالهاست که مدیرعامل شرکت سایپا وعده ی جایگزین کردن خودرویی به جای پراید را می دهد اما به تازگی در سخنان اذعان داشته که خودرویی مشابه قیمت پراید در بازار برای جایگزین شدن وجود ندارد. اگر بخواهیم بررسی کوچکی بر مشکلات صنعت خودروسازی ایران داشته باشیم علاوه بر ناکارآمدی مدیریتی، می توانیم به فقدان سرمایه گذاری خارجی در کشور هم اشاره کنیم. در کشورهایی مانند هندوستان و چین سرمایه گذاران خارجی می توانند کارخانه ای با مالکیت و مدیریت 100 درصدی داشته باشند در حالی که این شرایط در کشور ما فراهم نیست و سرمایه گذار نمی تواند بیش از 50 درصد مالکیت و مدیریت کارخانه را سهیم شود.

اگر بخواهیم نگاهی به قراردادهای سرمایه گذاران و شرکتهای خارجی با شرکتهای داخلی داشته باشیم می توانیم به این مورد اشاره کنیم که تقریبا هیچ یک از قراردادها ثمربخش نبوده و هرکدام به دلایلی به نتیجه نرسیده اند. داستان همکاری مشترک بین شرکت سیتروئن و شرکت سایپا در سال 1394 به امضای قرارداد رسید. مدیرعامل شرکت سیتروئن بعد از امضای قرارداد اعلام کرد که در سال 2017 با همکاری شرکت سایپا، سه خودرو سیتروئن را در ایران تولید خواهد کرد اما بعد از یکسال نتیجه ای حاصل نشد و در سال 1395 واگذاری سایت سایپا کاشان به سیتروئن با موانع قانونی در ایران مواجه شد و ادعا شد قیمت این مجموعه با طرف فرانسوی کمتر از ارزش واقعی حساب نشده است.

کشور هندوستان یکی از کشورهای قدرتمند در زمینه ی خودروسازی در دنیا محسوب می شود. تیراژ و تنوع محصولات تولیدی با قیمت ارزان در صنعت خودروسازی هندوستان فراتر از چین و دیگر کشورهای دنیا می باشد. تولیدات اقتصادی این کشور در زمینه ی خودروسازی با قیمتی در حدود 4 هزار دلار فروخته می شود که می توان گفت از نظر کیفیت، مصرف سوخت، ایمنی و دیگر شاخص ها رضایت مشتری را فراهم آورده و در مقایسه با پراید بسیار بهتر است.

از مجموع مطالب گفته شده می توان نتیجه گرفت که عقب ماندن ایران در صنعت خودروسازی در برابر هند و دیگر کشورها تنها به کمبود منابع انسانی و طبیعی مربوط نمی شود بلکه می توان گفت غول های خودروسازی در ایران دغدغه ی پیشرفت و رسیدن به سطح استاندارد مدلهای اقتصادی ساخت دنیا را ندارند. در ادامه نگاهی کوتاه به خودروسازان و تولیدکنندگان مدل های اقتصادی در هند و مقایسه ی آنها با پراید خواهیم داشت.


1- ماروتی سوزوکی

بر اساس قرارداد اقتصادی میان کشور هند و کارخانه سوزوکی ژاپن در سال 1981، گروه خودروسازی ماروتی سوزوکی ایجاد شد. در حال حاضر این شرکت بزرگترین خودروساز منطقه ی جنوب آسیا می باشد که تیراژ تولید مدلهای سواری آن بیش 1/5 میلیون خودرو در سال است.آلتو،کوچکترین و البته پرفروش ترین محصول این شرکت در بازار هند می باشد. قیمت این خودرو در دو نوع 5 دنده ی دستی 300 هزار روپیه و جعبه دنده ی اتوماتیک 430 هزار روپیه می باشد.

2- تاتا

فعالیت این گروه صنعتی به بیش از 150 سال می رسد و در سال 1868 میلادی بود که شخصی به نام "جمشیدجی نوشروانجی تاتا" این مجموعه را ایجاد نمود. بین سال های 2008 تا 2018، کوچکترین محصول این مجموعه به نام نانو خود را به عنوان پرفروش ترین محصول این کارخانه در بازار هند معرفی کرد. این خودرو با ظاهری شبیه به ماتیز حدود 2800 دلار قیمت داشت اما معمولا سرعت آن به بیش از 100 کیلومتر بر ساعت نمی رسید.

در سال 2015 همین شرکت محصولی به نام تیاگو را به مرحله تولید رساند. این خودروی هاچ بک مجهز به پیشرانه ی 1/2 لیتری بنزینی و 84 اسب بخار و گشتاور 114 نیوتن متر می باشد و سرعتی بالغ بر 150 کیلومتر بر ساعت دارد که مصرف سوخت آن در هر 100 کیلومتر برابر با 4 لیتر می باشد. تاتا تیاگو در دو نوع جعبه دنده دستی با قیمت 6 هزار دلار و اتوماتیک 8 هزار دلار به مشتریان عرضه می شود.

3- هیوندای ایندیا

این کارخانه با 23 سال سابقه، یکی از شرکتهای خودروسازی خارجی قدیمی در کشور هند محسوب می شود. هیوندای ایندیا با تیراژ تولید بالغ بر 800 هزار دستگاه در سال و 10 مدل متنوع از خودروهای هیوندای شامل انواع النترا و توسان، از محبوبیت خاصی در صنعت خودروسازی بین مردم برخوردار است.

سانترو محصول ویژه ی این کارخانه بوده و تنها در این کشور مونتاژ می شود. این خودرو با پیشرانه ی 1/1 لیتر بنزینی و قدرت 69 اسب بخار و 100 نیوتن متر گشتاور دارای 935 کیلوگرم وزن بوده و در 14/5 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت می رسد و در نهایت به سرعت 150 کیلومتر بر ساعت رسیده و مصرف سوخت آن در هر 100 کیلومتر 5 لیتر می باشد. قیمت این خودرو در دو نوع جعبه دنده ی دستی حدود 6 هزار دلار و اتوماتیک حدود 7500 دلار در بازار به مشتریان عرضه می شود.

امتیاز دهی به مقالهScoring the article
 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (0)
ترتیب
دلار: 70,515تومانبیت کوین: 97,356 دلار
705150
fa