فواید ورزش کردن بر سلامتی کودکان

1400/09/03   15:46
بطور کلی این موضوع به اثبات رسیده که بسیاری از بیماری های مزمن در ابتدای دوران کودکی بروز می کنند و برای پیشگیری از آنها نیاز است از همان ابتدا اقدامات لازم صورت پذیرد. یکی از راهکارهای مناسب برای پیشگیری از این بیماریها، ورزش کردن است.
فواید ورزش کردن بر سلامتی کودکان

ورزش، یکی از عوامل مهم سلامتی می باشد که این موضوع بخصوص در سنین بزرگسال نشان داده که عدم ورزش کردن و نداشتن فعالیت جسمانی مفید در طول روز علاوه بر بروز بیماریهای مزمن جسمی همچون بیماری های قلبی و دیابت و ... می تواند باعث بروز بیمارهای روانی نیز گردد. هر چند علائم بالینی یک بیماری در سنین بزرگسال نمایان می گردد اما باید متوجه این موضوع بود که اغلب بیماری ها از دوران کودکی شروع شده و برای پیشگیری از آنها می بایست اقدامات پیشگیرانه را از همان دوران کودکی آغاز نمود.

با توجه به اهمیت ورزش بر سلامتی انسانها، در جوامع غربی میزان ورزش بخصوص در سنین نوجوانی به شکل معناداری کاهش یافته و به طور حتم ورزش می تواند به عنوان راهکار اساسی برای پیشگیری از بیماری ها و برنامه ای مناسب برای توسعه ی فعالیت های بدنی در سنین کودکی باشد.


میزان ورزش روزانه در سنین کودکی

دانشکده ی طب ورزش در آمریکا، در سال 1998 میلادی پیشنهادی مبنی بر میزان ورزش مورد نیاز کودکان در طول روز به منظور سلامت انسانی و ظرفیت بهینه ی بدنی ارائه داد. در این پیشنهاد آنها یادآور تمرینات شدید ورزشی به مدت 20 تا 30 دقیقه در روز شدند. اما این پیشنهاد چندان مورد استقبال قرار نگرفت چنان که با شروع دهه ی 90 میلادی این پیشنهاد توسط کنفرانس بین المللی راهنمایی فعالیت بدنی جوانان، مورد اصلاح قرار گرفت و پیشنهادات و راهنمایی های جدیدی برای ورزش در سنین کودکی و نوجوانی ارائه گردید.

1- تمام کودکان و نوجوانان می بایست روزانه ورزش را در زندگی روزمره ی خود قرار دهند.

2- کودکان و نوجوانان می بایست در هفته به میزان 3 جلسه یا بیشتر ورزش با شدت متوسط به مدت 20 دقیقه انجام دهند.


ارتباط ورزش و سلامتی در کودکان

یکی از شاخص های مهم در سنجش میزان سلامتی در سنین بزرگسالی، وضعیت سلامتی جسمی و روحی آنها در دوران کودکی می باشد. بیشتر مطالعات انجام شده در این زمینه بر روی بیماری های قلبی و عروقی، پوکی استخوان و بیماری های روانی متمرکز شده که جزء بیماری های مزمن دوران کودکی می باشد.

بیماری های قلبی و عروقی

تحقیقات بسیار زیادی در مورد آثار مفید ورزش بر پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی در سنین نوجوانی و جوانی انجام شده است اما در مقابل به همین میزان مطالعات و تحقیقات بسیار کمی در زمینه ی بروز بیماریها و حتی مرگ و میر ناشی از این بیماری در سنین کودکی انجام گرفته است.

مطالعات اندک در این سنین از رابطه ی میزان ورزش بر سلامتی و غلبه بر بیماریهای قلبی و عروقی حکایت دارد و عمدتا" در مورد عوامل خطرآفرین قلبی و عروقی همچون فشار خون و اضافه وزن و سطح چربی نامطلوب در بدن اشاره دارد. بنابراین هر چند شواهدی از این ارتباطات وجود دارد اما خطوط کلی راهنمایی های ورزشی نمی تواند بطور مستقیم از این شواهد بدست آید. همین امر می تواند لازمه ی تحقیقات و مطالعات بیشتر در زمینه ی عوامل موثر در بیماری های مزمن کودکی را یادآور شود.

پوکی استخوان

ارتباط میان ورزش در کودکان و پوکی استخوان را می توان از دو دیدگاه مورد بررسی قرار داد :

1- سطح بالای ورزش می تواند، از کاهش طبیعی چگالی مواد معدنی در استخوان که شاخص مهمی برای سلامت استخوان است، در دوران های بعدی در زندگی جلوگیری کند چنانچه تحقیقات نشان داده که شروع پوکی استخوان با انجام ورزش به تعویق خواهد افتاد.

2- سطح بالای ورزش در دوران کودکی، چگالی مواد معدنی در استخوان را افزایش داده و بدین ترتیب شروع پوکی استخوان با تاخیر انجام خواهد شد و در دوران کودکی پوکی استخوان متوجه فرد نخواهد شد.

بهداشت و سلامت روان

تحقیقاتی که به بررسی رابطه ی میان ورزش و سلامت روان پرداخته، عمدتا" در سنین بزرگسال است. این تحقیقات نشان می دهد که ورزش کردن باعث افزایش حسن خلق در کوتاه مدت می شود و همچنین سطح متوسط ورزش و میزان فعالیت بدنی باعث کاهش استرس در افراد خواهد شد.

محققان در تحقیقات خود که مربوط به آثار ورزش بر روی سلامت روانی کودکان می شود به این نتیجه رسیدند که انجام ورزش در سنین کودکی باعث بهبود سطح روانی کودکان می شود. این امر بخصوص در ارتباط با " احترام به خود " نیز صدق می کند.

امتیاز دهی به مقالهScoring the article
 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (0)
ترتیب
دلار: 78,889تومانبیت کوین: 98,254 دلار
788890
fa